1874 RAKIMLI KOCATEPE’DE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA.

KOCATEPE’DE ZİYARETÇİLER TARİHİ SİLUETİN ÇEKİLDİĞİ YERİ ARTIK GÖREBİLECEK.

Gazeteci Yazar Murat Akarçay’ın 19 Aralık 2023 tarihinde köşesinde gündeme getirdiği, 1874 Rakımlı Kocatepe ‘de Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tarihi siluetinin çekildiği noktanın tespit edilerek ziyaretçilere gösterilmesi noktasında; Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan resmi çalışmalar tamamlanarak, tarihi siluetin çekildiği nokta da tabelalar tam noktalarına yerleştirilerek ziyaretçilerin bilgisine sunuldu.

Kocatepe’yi bundan sonra ziyaret edecek olan kişiler tarihi ATATÜRK siluetinin çekildiği ve fotoğrafçı Ethem Tem tarafından 26 Ağustos sabah saatlerinde çekilen tarihi karenin tam noktasını görerek ve fotoğrafın çekildiği sıfır noktasında fotoğraf çekinerek özel bir hatırayı Kocatepe ziyaretlerinde hissedecekler. Ziyaretçiler iki noktaya konulan tabelaların birisinde tarihi karenin çekildiği esnada ATATÜRK’ün bulunduğu yeri, diğer tabelada ise Fotoğrafçı Ethem Tem’in tarihi kareyi çektiği tam noktayı görebilecekler.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Gazeteci Yazar Murat Akarçay şunları söyledi. Çanakkale Savaşları Milli Parkı içinde bulunan 57. Alayda yapılan çalışmadan esinlenerek fikir arzını gündeme getirdiğimiz çalışmanın bugün itibarıyla hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Tüm Türkiye’nin yakından bildiği ve hafızalarında kayıtlı olan ATATÜRK siluetinin çekilmesine ev sahipliği yapmış olan Kocatepe’nin tanıtımına değerli bir katkı sağlayacak bu fikre en başından bu yana inanan ve her türlü resmi çalışmayı gerçekleştiren, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ve Sayın Bölge Müdürümüz Kemal Can ve Başkomutan Tarihi Milli Parkı Müdürü Serpil Taşpınar ve Bölge Müdürlüğü ekiplerine yürekten teşekkür ediyorum dedi.

Akarçay ayrıca, Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, fikir projesinin ilk anından bu yana göstermiş olduğu ilgi ve desteğin gerçekten çok kıymetli olduğunu ifade ederek bu noktada, Sayın Valimize özel teşekkürlerini arz ederken, son olarak yer tespitini 1990 lı yıllarda Türkiye’nin en değerli açı uzmanları ve fotoğrafçıları ile birlikte günlerce çalışarak tespit eden dönemin İl Turizm Müdürü Sayın Muzaffer Uyan’a  yıllar sonra tespit ettikleri yeri göstererek bu çalışmaya sağladığı katkı için yürekten teşekkür ediyorum dedi.

ÖZEL GENÇ KALEMLER OKULLARI ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ ÖZEL GENÇ KALEMLER OKULLARI ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ

Editör: Ayben Horzum